banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Duhovni vidik človeka in stvarstva arrow V sedmih dneh, 4. novembra 2012 (332. oddaja)
V sedmih dneh, 4. novembra 2012 (332. oddaja) E-pošta
nedelja, 04. november 2012
Kranjski župan in podžupani so v preteklih dneh položili cvetje k več spominskim obeležjem v občini. Tovrstna počastitev spomina na mrtve je v minulih letih postala že tradicionalna.

Prejšnji konec tedna je bilo v tržiški občini zelo pestro. V petek popoldne so na Ravnah v Tržiču slavnostno odprli nove prostore mladinskega centra, ki otrokom in mladim omogoča brezplačno učno pomoč in ponuja različne oblike kakovostnega preživljanja prostega časa. 

Odprtja prenovljenih prostorov pa so se prav tako v petek, le uro pozneje veselili tudi v Skakalnem centru Sebenje. Tam so namreč odprli prenovljeno telovadnico in igrišče; pobuda za njuno prenovo se je prvič pojavila že pred poldrugim desetletjem.

Zavod za zdravstveno varstvo Kranj že vrsto let uspešno izvaja program promocije zdravega življenjskega sloga z naslovom Živimo zdravo. Deset izobraževalnih delavnic bodo letos pripravili v občini Tržič, tamkajšnje občane pa želijo spodbuditi k aktivni skrbi za lastno zdravje.

Društvo bolnikov z osteoporozo Kranj je pred dnevi v Domu krajanov na Primskovem pripravilo dan odprtih vrat. Obiskovalcem so nudili brezplačne meritve kostne gostote, pripravili pa so tudi tri zanimiva predavanja.

V Kulturnem centru v Tržiču so prejšnji petek proslavili okrogli jubilej, 50-letnico Zveze kulturnih organizacij Tržič. Njena vloga je bila izjemno pomembna pri razvoju lokalne kulture v minulih letih, s pomočjo Zveze pa še danes ohranjajo številne dejavnosti, povezane s slovensko kulturno dediščino.

Prejšnji konec tedna so v Prešernovem gledališču premierno uprizorili dramo Dvom ameriškega dramatika in filmskega scenarista Johna Patricka Shanleyja. V drami je izpostavljenih več različnih dvomov in ena občutljivejših tem sodobnega časa.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates