banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Gorenjski odsev arrow V sedmih dneh, 18. novembra 2012 (334. oddaja)
V sedmih dneh, 18. novembra 2012 (334. oddaja) E-pošta
nedelja, 18. november 2012
Nedeljsko glasovanje še ni prineslo novega predsednika države, v drugi krog sta se namreč uvrstila dozdajšnji predsednik Danilo Türk in nekdanji predsednik vlade Borut Pahor

V Centru za usposabljanje Ministrstva za obrambo v Poljčah pri Begunjah so prejšnji konec tedna slovesno proslavili 22. obletnico sprejema odločitve o razpisu plebiscita. Slovesnosti se je med drugim udeležil tudi predsednik vlade Janez Janša.

V sejni dvorani Mestne občine Kranj je sredi iztekajočega se  tedna potekala 19. redna seja mestnega sveta, na kateri so prvič obravnavali odlok o občinskem proračunu za leto 2013. Čeprav so ga v občinski upravi začeli pripravljati že konec pomladi, so imeli svetniki kar veliko pripomb glede načrtovanega financiranja.

V sredo popoldne so se na redni seji sestali tudi člani Občinskega sveta Občine Šenčur. Tudi njih je čakala obravnava obsežnega odloka o občinskem proračunu za prihodnje leto. 

Predstavniki ministrstva za kmetijstvo in okolje, kranjske družbe Goodyear Dunlop Sava Tires in župani gorenjskih občin so v začetku tedna na Gospodarski zbornici Slovenije slovesno podpisali pismo o partnerstvu pri projektu Pozor(!)ni za okolje. Kampanja se v tem šolskem letu širi na območje celotne države, vanjo pa je vključenih kar 36 partnerjev.

Od četrtka morajo biti vsa vozila v Sloveniji opremljena z zimsko opremo. Zakon predpisuje dosledno rabo zimskih pnevmatik z najmanj tri milimetre globokim profilom, dovoljuje pa tudi uporabo letnih pnevmatik z ustreznimi snežnimi verigami. 

Letošnja poletna turistična sezona je bila v Kranju zelo uspešna. Po podatkih Zavoda za turizem je gorenjsko prestolnico obiskalo veliko število turistov, Kranj pa so si med drugim ogledali tudi gostje iz Avstralije. 
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates