banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Duhovni vidik človeka in stvarstva arrow V sedmih dneh, 25. novembra 2012 (335. oddaja)
V sedmih dneh, 25. novembra 2012 (335. oddaja) E-pošta
nedelja, 25. november 2012
V sejni dvorani mestne občine so v sredo svečano podelili diplome Višje strokovne šole Ekonomskega storitveno-izobraževalnega centra Kranj. Diplomante je med drugimi nagovorila tudi podžupanja Nada Mihajlović in jim zaželela veliko sreče pri nadaljnjem izobraževanju.

V Mestni knjižnici v Kranju je v torek potekal Dan slovenskih splošnih knjižnic. Pri izvedbi srečanja bibliotekarjev so se povezali z Združenjem splošnih knjižnic in Zvezo bibliotekarskih društev Slovenije, osrednji dogodek je bilo dopoldansko omizje o strategiji razvoja splošnih knjižnic.

Šenčurski občinski svetniki so na zadnji seji med drugim razpravljali tudi o višini komunalnega prispevka, s pomočjo katerega bodo pokrili že opravljeno občinsko investicijo v komunalno infrastrukturo.

Najbolj sporna točka 19. redne seje Sveta Mestne občine Kranj je bila prva obravnava proračuna za leto 2013, okrog katere se je razvnela zelo goreča razprava. Svetniki bi na seji morali razpravljati tudi o pravilniku o plačah in plačilih občinskim funkcionarjem, vendar je bila točka umaknjena. 

Na odru Prešernovega gledališča so v četrtek prvič uprizorili domačo predstavo Rokovnjači, ki je nastala v koprodukciji s Slovenskim narodnim gledališčem iz Nove Gorice. Ustvarjalci uprizoritve so na sredini novinarski konferenci spregovorili o pomenu in nastajanju predstave.

Zavod za turizem Kranj je uspešno zaključil letošnji projekt Vinske poti v rovih pod starim Kranjem. Mestno podzemlje je obiskalo več kot 4.000 ljudi, kar je velik uspeh. Na omenjenem zavodu pa nikakor ne počivajo, že v prihodnjih dneh bodo prav v rovih pripravili prireditev Advent v Kranju.

Na pobudo družbe Goodyear Dunlop Sava Tires bo tudi letos v Sloveniji potekal projekt osveščanja mladih o odgovornem ravnanju z okoljem. S podpisom pisma o nameri so se pred dnevi številni partnerji v projektu tudi uradno zavezali k sodelovanju v kampanji Pozorni za okolje. 
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates