banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow V sedmih dneh arrow V sedmih dneh, 9. decembra 2012 (337. oddaja)
V sedmih dneh, 9. decembra 2012 (337. oddaja) E-pošta
nedelja, 09. december 2012
V mestni občini Kranj so prejšnji konec tedna proslavili občinski praznik v spomin na rojstvo našega velikega poeta Franceta Prešerna. Na Brdu pri Kranju so pripravili slovesno akademijo, na kateri je župan Mohor Bogataj podelil letošnje občinske nagrade in priznanja.

Poleg naziva častni občan so sinoči podelili še štirinajst drugih priznanj Mestne občine Kranj. Med njimi tudi dve Prešernovi plaketi.

V Dvorani pod Stolom v Žirovnici so v ponedeljek proslavili praznik občine Žirovnica. Kulturni program so oblikovali člani Kulturnega društva dr. France Prešeren ter gosta večera, Manca in Benjamin Izmajlov.

Eno od treh nagrad občine Žirovnica za letos 2012 je prejel veslač Jernej Markovc. Samo v letošnji sezoni je osvojil srebro na mladinskem evropskem prvenstvu, srebro na mladinskem svetovnem prvenstvu ter bron na članskem evropskem prvenstvu v veslanju.

V poslovnih prostorih Zavarovalnice Triglav Kranj so minulo sredo odprli razstavo priznane slovenske akademske slikarke Klementine Golija, ki nas je s svojimi najnovejšimi deli popeljala v svoj Vmesni prostor.

V šenčurskem muzeju so ob začetku adventa odprli praznično obarvano razstavo Blaža Perdana z naslovom Umetnost recikliranja. Mladi umetnik je, kot boste videli, razstavil precej nevsakdanje božične aranžmaje.

Gorenjska prestolnica je sredi iztekajočega se tedna zažarela v božično-novoletnem sijaju. Kranjski župan Mohor Bogataj je v sredo slovesno prižgal praznično osvetlitev, župnik Vinko Podbevšek je blagoslovil božično drevo, sveti Miklavž pa je nagradil vse pridne otroke.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates