banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Gorenjski odsev arrow V sedmih dneh, 23. decembra 2012 (339. oddaja)
V sedmih dneh, 23. decembra 2012 (339. oddaja) E-pošta
nedelja, 23. december 2012
Z imenovanjem Boruta Pahorja za novega predsednika države se je končal petletni predsedniški mandat dr. Danila Türka. Zdaj že nekdanji predsednik se je v četrtek javno zahvalil državljanom, da so mu pred petimi leti s svojo odločitvijo omogočili služenje državi. Kot je poudaril v nagovoru, je delo predsednika opravljal z veliko vnemo in po svojih najboljših močeh. 

Prejšnji konec tedna je bil v Šenčurju praznično obarvan, saj so blagoslovili in predali v uporabo rekonstruirano cesto Šenčur–Visoko. Praznovanje se je po končanem kulturnem programu preselilo v bližnjo osnovno šolo, kjer so ob kozarčku rujnega spregovorili o pomembnosti nove pridobitve.

V veliki sejni dvorani Občine Radovljica je v sredo zvečer potekala maratonska redna seja občinskega sveta. Svetniki so zasedali do pol enih ponoči, med drugim pa so razpravljali o proračunu za prihodnji dve leti, o višini namenske zadolžitve in vloženih amandmajih.

Minulo sredo so se na zadnji redni seji v poslavljajočem se letu sestali tudi tržiški svetniki. Najdlje časa so se pomudili pri razpravi o občinskih proračunih za leti 2013/14

Poročali smo že, da je družbo Marmor Hotavlje obiskal minister za gospodarstvo in tehnologijo mag. Radovan Žerjav. Vodstvu podjetja je predstavil predvidene vladne ukrepe, s katerimi bodo v prihodnjem letu uredili javne finance in podprli pomembne razvojne projekte, s katerimi naj bi Slovenija počasi izšla iz krize.

Vodstvo občine Jesenice je v torek v dvorani Kolpern pripravilo prednovoletno srečanje, na katerem so svoje misli in želje strnili mnogi predstavniki lokalnega gospodarstva, športa in kulture, ki se s skupnimi močmi trudijo, da bo občina Jesenice deležna zaupanja in blaginje.

Zavod za turizem Kranjska Gora je v sodelovanju s turističnim gospodarstvom in različnimi društvi pripravil pestro prednovoletno dogajanje. Njegovo vsebino so predstavili na torkovi novinarski konferenci.

Dogajanje v Celju in Sloveniji je prejšnji konec tedna zaznamoval tudi 5. Sejem Erotika 69, ki je znova izpolnil svoje poslanstvo zabave in izobraževanja na področju intime in komercialne spolnosti. Celjsko sejmišče je v treh večerih obiskalo približno 10.000 obiskovalcev, ki so med drugim izvedeli, kateri izdelki in storitve se ponašajo z nesporno kakovostjo na področju industrije za odrasle. Spoznali so igralsko ekipo tretjega slovenskega trdoerotičnega celovečerca Gremo mi po svojo ter zaploskali novemu dobitniku zlatega stojana.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates