banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Poročila za gluhe arrow V sedmih dneh, 6. januarja 2013 (340. oddaja)
V sedmih dneh, 6. januarja 2013 (340. oddaja) E-pošta
nedelja, 06. januar 2013
Upamo, da ste prijetno preživeli božično-novoletne praznike in da so vam minili v vsaj tako veselem razpoloženju, kot so rajajoči množici na Jesenicah. Tam so v najdaljši in najbolj nori noči precej živahno zakorakali v novo leto 2013.

Slovenske državljane je zadnji dan starega leta nagovoril novi predsednik države Borut Pahor. V novoletni poslanici je izrazil prepričanje, da je v nas kljub težavam še vedno toliko upanja in vere v boljšo prihodnost, da bo to premagalo malodušje in strah. Po Pahorjevem mnenju je kriza premagljiva, če okrepimo duh povezanosti in odgovornosti enega za drugega.

Zadnje decembrske dneve je zaznamovala tudi redna seja šenčurskega občinskega sveta. Svetniki so uspešno obravnavali kar 16 točk dnevnega reda, med pomembnejšimi pa je bil brez dvoma letošnji občinski proračun.

Radovljiški občinski svet se je pred dnevi sestal na 20. redni seji. Prisotni so med drugim razpravljali o delni razveljavitvi odloka o razglasitvi Oble gorice in Volčjega hriba za naravna spomenika.

V občini Tržič so  lani odprli kar nekaj pomembnih objektov, leto 2012 pa je zaznamoval tudi okrogli jubilej mednarodnih dni mineralov, fosilov in okolja

Minulo leto je tako ali drugače zaznamovalo tudi mestno občino Kranj. Zaključeni projekti, sprejet proračun, demonstracije in novoletne obljube. Za občino je po besedah župana Mohorja Bogataja kar uspešno leto.

V Kranjski Gori je bilo med božično-novoletnimi prazniki opaziti kar nekaj novosti, med drugim tudi novo urejeno in osvetljeno tekaško stezo. Žičnice nudijo vrsto novosti, turistični delavci pa so poskrbeli tako za starejše kot tudi najmlajše obiskovalce.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates