banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Novice arrow občina Radovljica arrow Radovljiški župan Stušek sprejel župnike v občini
Radovljiški župan Stušek sprejel župnike v občini E-pošta
petek, 16. januar 2009
radovljica_srecanje_z_zupniki.jpg
Radovljiški župan Janko S. Stušek je danes skupaj s svojimi sodelavci na ponovoletnem sprejemu v prostorih Občine Radovljica sprejel dekana radovljiške dekanije Franca Mačka, župnike in predstavnike samostanskih redov v občini.  Povabljeni so uvodoma prisluhnili županovi kratki predstavitvi večjih občinskih projektov, ki so predvideni v novem dveletnem proračunu.

Kot je zapisano na spletni strani Občine Radovljica, so župniki pozitivno ocenili sodelovanje občine oziroma širše skupnosti pri obnovi sakralne kulturne dediščine. Občina je lani sofinancirala obnovo portalov na radovljiški cerkvi in celovito obnovo ostrešja cerkve v Ljubnem, za leto 2009 pa so v občinskem proračunu zagotovljena sredstva za ureditev trga pred  cerkvijo v Radovljici.
 
Župniki so med drugim povedali, da bi potrebovali pomoč tudi pri obnovi fasade zvonika radovljiške cerkve, nakupu novih koncertnih orgel v leški cerkvi ter obnovi fasade cerkve v Ljubnem. Predstojnik samostana na Brezjah pa je dal pobudo za ureditev  dodatnega parkirišča na državnem zemljišču na Črnivcu, o kateri so se pogovorili tudi že s predstavniki krajevne skupnosti, je še zapisano na spletni strani radovljiške občine. (B. D., foto: arhiv GTV)
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates