banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Duhovni vidik človeka in stvarstva arrow V sedmih dneh, 13. januarja 2013 (341. oddaja)
V sedmih dneh, 13. januarja 2013 (341. oddaja) E-pošta
nedelja, 13. januar 2013
Komunala Tržič je tik pred novim letom uspela pridobiti okoljevarstveno dovoljenje za nadaljnje obratovanje odlagališča v Kovorju. S tem si je dobršen del Gorenjske regije vsaj za nekaj časa zagotovil primeren prostor za odlaganje odpadkov.

Cene študentskih bonov so se z novim letom pri nekaterih ponudnikih prehrane zvišale za skoraj četrtino. Gorenjski študentje morajo odslej za vsakodnevni obrok odšteti tudi do 4 evre. Naša ekipa je preverila njihove odzive na rast cen, ki bo močno prizadela predvsem mlade iz socialno šibkejših družin.

Novo leto Občini Šenčur nalaga veliko odgovornosti. Občinski svet je na zadnji lanski seji potrdil proračun za leto 2013, glavna investicija pa bo brez dvoma kanalizacijsko omrežje.

Občinski svet Občine Žirovnica je pred dnevi sprejel predlog proračunov za leti 2013 in 2014. Preverili smo, katere investicije so zaključili v preteklem letu in katere jih čakajo letos. 

Trgovci so v ponedeljek začeli letošnje zimske razprodaje tekstila, obutve in športne opreme. Vendar pa opažajo, da število kupcev zaradi decembrskih popustov iz leta v leto upada.

V dvorani Kolpern na Stari Savi so v sredo proslavili 65-letnico organiziranega hokeja na Jesenicah. Letnica sovpada s postavitvijo temeljev hokejskega kluba Jesenice, ki je bil dolga leta, vse do lanskega poletja, najbolj prepoznaven športni kolektiv na Gorenjskem in tudi klub z največjim številom trofej v državi.

Kulturno-turistično društvo Pod Krivo jelko iz Dupelj je prejšnjo soboto priredilo že 12. nočni pohod. Pohodniki so si pot do Krive jelke tudi letos romantično osvetljevali z baklami, na koncu poti pa sta jih pričakala kuhan krompir in vroč čaj.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates