banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow V jedru resničnosti arrow V sedmih dneh, 20. januarja 2013 (342. oddaja)
V sedmih dneh, 20. januarja 2013 (342. oddaja) E-pošta
nedelja, 20. januar 2013
Teden, ki se počasi izteka, si bomo zapomnili predvsem po obilnem sneženju. V preteklih dneh je na Gorenjskem v povprečju zapadlo od 30 do 70 centimetrov snega. Kljub sneženju pa se je prejšnjo nedeljo opoldne pri spomeniku NOB v Dražgošah zbralo okrog osem tisoč ljudi, ki so na osrednji slovesnosti počastili 71. obletnico tamkajšnje bitke.

V noči s prejšnje sobote na nedeljo je potekal že 6. pohod iz Tržiča v Dražgoše, ki se ga je udeležilo veliko pohodnikov. Srečali smo jih kar nekaj, ki se v Dražgoše podajo vsako leto.

V torek popoldne so v prostorih kranjske občine predstavili razvejanost mreže Matija, ki deluje na območju upravne enote Kranj. Gre za splet dejavnosti, trženja, informiranja in asistence, ki preko klicnega centra ter mreže organizacij in posameznikov omogoča dostop do informacij, storitev in pomoči predvsem za starejše.

Osnovna šola Frana Saleškega Finžgarja je oktobra lani praznovala 50-letnico popolne osnovne šole v Lescah. Omenjeni jubilej so prejšnji petek obeležili z razstavo v avli Občine Radovljica, ki so jo popestrili s kulturnim, pevsko obarvanim programom.

Likovna skupina Kulturnega društva Sava Kranj je v torek zvečer v šenčurskem muzeju odprla razstavo z naslovom Zimska in poletna Konjšca. Svoje stvaritve sta razstavili dve skupini slikarjev – akademski in ljubiteljski.

Člani Mladinskega odra Kranj bodo v prihodnjih dneh v kranjskem stolpu Škrlovec nekajkrat uprizorili dramsko igro Nora Nora, za katero je avtor Evald Flisar leta 2004 prejel Grumovo nagrado. Ekipa Gorenjske televizije je igralce obiskala na sredini generalki.

Gimnazija Franceta Prešerna v Kranju bo v soboto, 9. februarja, med 9. do 14. uro gostila največji neformalni informativni dan Študenti dijakom, ki bo dijakom zadnjih letnikov pred odločitvijo o izbiri pravega študija pomagal z nasveti iz prve roke. 
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates