banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Čutimo slovenščino arrow V sedmih dneh, 27. januarja 2013 (343. oddaja)
V sedmih dneh, 27. januarja 2013 (343. oddaja) E-pošta
nedelja, 27. januar 2013
Iztekajoči se teden nam bo ostal vsaj še nekaj časa v spominu po drugi veliki stavki javnega sektorja v komaj letu dni. Vlada vztraja pri številnih varčevalnih ukrepih, ki bodo med drugim vplivali tudi na delovanje Ekonomske gimnazije in srednje šole Radovljica. Ministrstvo za šolstvo, kulturo in šport naj bi z naslednjim šolskim letom ukinilo program ekonomske gimnazije, kar pa je, ne samo na sami šoli, ampak v celotni radovljiški občini, dvignilo ogromno prahu.

Glavna pošta na Jesenicah se je v četrtek iz dotrajanih in premajhnih prostorov blizu železniške postaje tudi uradno preselila v neposredno bližino občinske stavbe. Novi poštni prostori se razprostirajo na 500 kvadratnih metrih s pripadajočimi 250 metri parkirišča. Pošta Slovenije je za celotno naložbo namenila okrog dva milijona evrov.

Vodstvo kranjske družbe Goodyear Dunlop Sava Tires je sredi tedna v Hiši kulinarike Jezeršek v Medvodah predstavilo podatke o poslovanju v preteklem letu. Novinarje so seznanili tudi z največjimi letošnjimi projekti in novimi produkti.

Razvojna agencija zgornje Gorenjske je v torek na Bledu v sklopu projekta Regiolab pripravila brezplačno delavnico o internacionalizaciji malih in srednjih podjetij. Dogodek je spremljala tudi ekipa Gorenjskih poročil.

Center za socialno delo Jesenice v teh dneh ugotavlja ekonomsko stanje prebivalcev občin Jesenice, Žirovnica in Kranjska Gora, ki se je pri še nedavnih upravičencih poslabšalo zaradi novega zakona o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev.

Klub ta lesenih je prejšnjo soboto na travniku za gostilno Jarem v Kropi pripravil vsakoletno tekmovanje starodobnih smučarjev. Spust po zasneženem hribčku je privabil več kot 50 tekmovalcev iz različnih koncev Slovenije, kjer še danes ohranjajo bogato smučarsko kulturno dediščino.

Šenčurski Godlarji se že pripravljajo na 23. izvedbo največje gorenjske pustne povorke, ki pridobiva vse več privržencev in je zelo dobro obiskana. Izrazito karnevalsko društvo se bo znova dotaknilo slovenskega družbeno-političnega dogajanja, seveda na kritičen in šaljiv način.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates