banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Skrbimo za zdravje arrow V sedmih dneh, 3. februarja 2013 (344. oddaja)
V sedmih dneh, 3. februarja 2013 (344. oddaja) E-pošta
nedelja, 03. februar 2013
Škofjeloški župan mag. Miha Ješe in predsednik uprave SGP Pomgrad Tadej Ružič sta v sredo v Škofji Loki, na križišču Ljubljanske ceste in ceste v Frankovo naselje, položila temeljni kamen za začetek gradnje Zbirnega kanala Trata. Gre za enega od sedmih odsekov kanalizacijskega sistema Škofje Loke, ki ga bodo v letošnjem letu na novo zgradili, ponekod nadgradili in v celoti izboljšali. 

Obnova športne dvorane Podmežakla je eden glavnih letošnjih investicijskih projektov v občini Jesenice. Kar 3,5 milijona evrov bo prispevala Evropska unija, velik del pa tudi občina, ki računa, da bo obnovljena hala pomemben dejavnik prihodnjega razvoja športa v tem delu regije. 

V sredo so se v sejni dvorani Mestne občine Kranj prvič letos sestali mestni svetniki. Na 21. redni seji je ogromno prahu dvignil nesojeni projekt gorenjske komunalne infrastrukture - Gorki.

Istega dne je v Šenčurju potekala 18. redna seja občinskega sveta, na kateri so spopadli z desetimi točkami dnevnega reda. Večinoma je šlo za druga branja odlokov, in čeprav naj točke ne bi predstavljale večjih izzivov za svetnike, se okrog določenih kar niso mogli poenotiti. 

Ekonomska kriza povzroča naraščajočo brezposelnost tako po svetu kot tudi v Sloveniji. Na Zavodu za zaposlovanje, Območni službi Kranj smo preverili, kakšna je trenutna brezposelnost na Gorenjskem, v kakšni situaciji se nahajajo mladi in kaj na področju zaposlovanja prinaša leto 2013. 

V kranjskem Centru Korak so prejšnji mesec uspešno zaključili projekt razvoja zaposlitvene rehabilitacije invalidov. Osebam s pridobljeno možgansko poškodbo so s projektom omogočili zaposlitev na zanje primernem delovnem mestu. 

Športno društvo Strelica je prejšnjo soboto na Pokljuki priredilo že 21. smučarski tek politikov, diplomatov in gospodarstvenikov. Prireditev poleg tekmovanja predstavlja tudi neformalno srečanje udeležencev, kar dokazuje, da je z dobro voljo in športnim duhom mogoče premagati vse ovire.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates