banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Čutimo slovenščino arrow V sedmih dneh, 10. februarja 2013 (345. oddaja)
V sedmih dneh, 10. februarja 2013 (345. oddaja) E-pošta
nedelja, 10. februar 2013
Jeseniški občinski svetniki so na zadnji redni seji med drugim razpravljali o projektu gorenjske komunalne infrastrukture – Gorki. Seznanili so se tudi z vmesnim poročilom o lanskem izvajanju strategije razvoja daljinskega ogrevanja Jesenic.

V radovljiški občini si želijo, da bi projekt izgradnje nove knjižnice čim prej izpeljali. Po besedah župana Cirila Globočnika je trajanje projekta odvisno od odločitve občinskega sveta, ob tem pa pričakuje, da se bodo vrata nove knjižnice odprla že v letu 2014.

Šenčurski svetniki so se pred dnevi sestali na 18. redni seji. Na njej so med drugim razpravljali tudi o predlogu pravilnika o delu svetniških skupin in samostojnih članov občinskega sveta.

Državni poslanec mag. Branko Grims je v preteklih dneh uresničil svojo napoved in zbral podpise enajstih gorenjskih poslancev, ki podpirajo ustanovitev univerze na Gorenjskem. Pod njeno okrilje bi prešla tudi kranjska Fakulteta za organizacijske vede, čemur pa njena ustanoviteljica, Univerza v Mariboru, glasno nasprotuje

Center za socialno delo Radovljica je dobil začasno vodstvo. Kot pravi vršilka dolžnosti direktorice Ana Koren, bodo v prvi vrsti nadaljevali z razvojem in širitvijo programov na območju upravne enote Radovljica, temu pa bo sledil posvet partnerjev v občini in na širšem območju Gorenjske. 

Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, Območna izpostava Tržič in Knjižnica dr. Toneta Pretnarja sta v torek priredili drugo srečanje pesnikov in pisateljev Tržiča, ki so bili pripravljeni razkriti svoja dela širši javnosti. 

V učilnicah Osnovne šole Simona Jenka v Kranju je v torek potekalo regijsko tekmovanje iz znanja zgodovine. Preverjanja se je udeležilo 118 otrok iz gorenjskih osnovnih šol, ki so se preizkusili v poznavanju zgodovine 19. in 20. stoletja.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates