banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow V sedmih dneh arrow V sedmih dneh, 17. februarja 2013 (346. oddaja)
V sedmih dneh, 17. februarja 2013 (346. oddaja) E-pošta
nedelja, 17. februar 2013
Turistično društvo Radovljica je prejšnjo soboto priredilo že 18. tradicionalni Radolški karneval. Pustni župan se je s številnim spremstvom iz Cankarjeve ulice odpravil na Linhartov trg v Radovljici, kjer so ob pestrem in bučnem dogajanju izbrali letošnjo najboljšo masko.

Društvo Godlarji iz Šenčurja je tudi letos popestrilo pustno dogajanje na Gorenjskem. Prejšnjo soboto so s številnimi vozovi poskrbeli za smeh in dobro vzdušje v Kranju, v nedeljo pa so svoj satirični pogled na aktualne politične in družbene probleme v državi predstavili tudi domačim krajanom. 

Na pustno nedeljo je bilo precej norčavo tudi v Tržiču. Tamkajšnje turistično društvo je pred Mercatorjevo blagovnico priredilo tradicionalno Tržiško pustovanje, ki se ga je udeležila pisana množica pustnih šem.

Poslanka Pozitivne Slovenije Alenka Pavlič je pred dnevi v Radovljici odprla svojo drugo poslansko pisarno v regiji. Na poslanko se dnevno obrača vse več ljudi s celotne Gorenjske, zato se je odločila za odprtje še ene pisarne, v kateri bo lažje dosegljiva za probleme in predloge državljanov. 

Prejšnjo soboto je na Gimnaziji Franceta Prešerna v Kranju potekal neformalni informativni dan Študenti dijakom. Predstavniki fakultet in študentskih organizacij so dijakom, ki letos zaključujejo šolanje, delili koristne informacije in nasvete, ki jim bodo pri izbiri nadaljnjega šolanja še kako koristili.

Kartofilija ali zbiranje razglednic je hobi, s katerim se aktivno ukvarja Leopold Kolman. Pred dnevi je v avli radovljiške občine odprl razstavo starih razglednic, na katerih je predstavil Radovljico, kakršna je bila nekoč.

Eden največjih slovenskih glasbenikov Vlado Kreslin je v torek v Knjižnici dr. Toneta Pretnarja v Tržiču predstavil svojo knjigo z naslovom Venci. Povest govori o Beltinški bandi, ki je s Kreslinom vrsto let ustvarjala ljudsko glasbo, skupaj pa so povzročili pravi etnopreporod na Slovenskem.

 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates