banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Čutimo slovenščino arrow V sedmih dneh, 24. februarja 2013 (347. oddaja)
V sedmih dneh, 24. februarja 2013 (347. oddaja) E-pošta
nedelja, 24. februar 2013
V Splošni bolnišnici na Jesenicah se spopadajo z zaostrenimi pogoji delovanja. Doslej so še uspeli zagotavljati primerno raven kakovosti in varnosti zdravstvene obravnave pacientov, osebne dohodke za zaposlene in izplačila dobaviteljem. Z ustavitvijo dobav zdravil in zdravstvenega materiala največjega dobavitelja pa so se razmere močno zaostrile.

Radovljiški občinski svet je v sredo za novega direktorja javnega podjetja Komunala Radovljica imenoval Matijo Žiberno. Svetnikom je na redni seji predstavil svoj program in napovedal, da bo po pravnomočnosti sklepa o imenovanju odstopil z mesta občinskega svetnika.

Zveza društev upokojencev Slovenije mora do 23. marca letos zbrati pet tisoč podpisov za spremembo volilne zakonodaje in jih poslati v državni zbor. Poleg tega pa menijo tudi, da bi bilo treba vnesti spremembe na področje referendumske zakonodaje, predvsem zaradi prepogostih političnih zlorab. 

V Galeriji Prešernovih nagrajencev za likovno umetnost Kranj so v torek odprli fotografsko razstavo z naslovom Portreti Prešernovih nagrajencev, ki jo je zasnoval Tone Stojko. Portrete je ljubiteljem kulture predstavil kar avtor sam.

Zasedba Mladinskega odra Kranj je prejšnji konec tedna v Stolpu Škrlovec premierno uprizorila predstavo Pet Pepelk. Člani gledališke skupine Gimnazije Kranj so v sodelovanju z ostalimi mladimi igralci predelali znano zgodbo o Pepelki avtorja Žarka Petana. Kako jim je uspelo, smo preverili že na četrtkovi vaji, zadnji pred premiero.

Čeprav se je pust vsaj za letos že poslovil, si v galeriji Atrij Občine Tržič še vedno lahko ogledate zanimivo razstavo keramičnih mask. Pod vodstvom Braneta Povaleya so jih ustvarili učenci Osnovne šole Tržič.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates