banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow V sedmih dneh arrow V sedmih dneh, 3. marca 2013 (348. oddaja)
V sedmih dneh, 3. marca 2013 (348. oddaja) E-pošta
nedelja, 03. marec 2013
Poslanci Državnega zbora so v sredo s 55 glasovi za in 33 proti izglasovali konstruktivno nezaupnico vladi Janeza Janše. Za novo mandatarko so potrdili vodjo Pozitivne Slovenije Alenko Bratušek.

Vodstvo Mestne občine Kranj je na sredini novinarski konferenci sporočilo, da je ministrstvo za kmetijstvo prižgalo zeleno luč za projekt Gorenjska komunalna infrastruktura. Mestna občina Kranj bo tako začela s pripravo razpisa za izvajalca projekta Gorki.

Tržiški občinski svet je na zadnji seji potrdil predlog pravilnika o sprejemu otrok v Vrtec Tržič. Ob tem je sprejel tudi sklep o znižanju cen programov za predšolsko vzgojo v občini.

Radovljiški občinski svetniki so se pred dnevi seznanili s projektom daljinskega ogrevanja na lesno biomaso v Radovljici. Odbor za urejanje prostora in varstvo okolja je opredelil možne probleme in odprta vprašanja, svetniki pa so izrazili svoja stališča. 

Letošnja zima je postregla s precejšnjimi snežnimi pošiljkami. Snega je v zadnjem času na pretek, z njim pa tudi problemov pri iskanju prostih parkirnih površin v mestni občini Kranj. Kljub temu lahko ocenimo, da javno podjetje Komunala Kranj in mestno redarstvo svoje delo dobro opravljata.   

V enoti vzdrževanja javnih površin, ki deluje v okviru jeseniškega podjetja JEKO-IN, so se že pred začetkom zime dobro pripravili na večje snežne padavine, kakršnim smo bili priča v preteklih dneh in tednih. Pri interventnih vožnjah pa jim je bilo v pomoč tudi novo kombinirano vozilo.

Zavod za šport Jesenice je lani začel z dopolnilnimi pregledi sedežnice na Španovem vrhu, najstarejše delujoče žičnice v državi. Zaradi njene starosti so z ultrazvokom opravili celovit tehnični pregled naprave od temeljev do zgornjih kolesnih baterij, ki so ga nadzirali tudi inšpektorji za žičniške naprave. 

Prejšnji konec tedna je bilo na krvavškem smučišču zelo pestro. Na tamkajšnji progi Žeton je potekal že tretji Županov veleslalom. Kljub slabim vremenskim napovedim je Krvavec obsijalo sonce in organizatorjem omogočilo, da je tradicionalna prireditev zaživela v polnem sijaju.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates