banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Gorenjski odsev arrow V sedmih dneh, 10. marca 2013 (349. oddaja)
V sedmih dneh, 10. marca 2013 (349. oddaja) E-pošta
nedelja, 10. marec 2013
Poslavljajoči se teden si bomo med drugim zapomnili po tem, da je v Domu Vincenca Drakslerja v Pristavi pri Tržiču zaživelo prvo socialno podjetje na Gorenjskem. Lani ga ustanovila Mestna občina Kranj, ki je preko ministrstva za delo, družino in socialne zadeve ter Evropskega socialnega sklada pridobila skoraj 300.000 evrov nepovratnih sredstev za razvoj in promocijo socialnega podjetništva. 

Predstavniki Osnovnega zdravstva Gorenjske in Mestne občine Kranj so v začetku tedna v Kliniki Golnik odprli obnovljene prostore za potrebe Zdravstvenega doma Kranj. V njih sta znova začeli delati ambulanta splošne medicine in zobozdravstvena ambulanta.

Gledališko društvo Gardelin je prejšnji konec tedna s predstavo Otroka muh zaključilo petdnevni festival ob 5. obletnici svojega obstoja. Na gledaliških deskah v kulturnem domu na Kokrici se je zvrstilo pet odličnih predstav, čez 50 igralcev in več kot 300 gledalcev.

Slovenija je 26. februarja 1992 iz Registra stalnega prebivalstva izbrisala 25.671 oseb. Tako imenovanim izbrisanim, ki so dolga leta živeli brez osebnih dokumentov, socialnega in zdravstvenega zavarovanja ter brez možnosti za zakonito zaposlitev, šolanje ali izhod iz države, je posvečena najnovejša predstava Prešernovega gledališča, ki jo bodo premierno uprizorili čez štirinajst dni.

Kar se je pred dvema letoma zdelo skoraj nemogoče, se je zdaj uresničilo. V slovenski šport se je znova vrnil Tadej Valjavec, ki nedvomno velja za največje ime slovenskega kolesarstva. Po nezavidljivem zaključku kariere in zdravstvenih težavah se je 35-letni Besničan odločil za vnovičen začetek. Tekmovalne cilje in želje je zaupal naši ekipi.

Letošnja zimska sezona je smučarskim centrom na Gorenjskem precej naklonjena. Smučišče v Kranjski Gori je v preteklih počitniških dneh obiskalo veliko obiskovalcev iz skoraj vse Slovenije in tudi tujine.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates