banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow V jedru resničnosti arrow V sedmih dneh, 17. marca 2013 (350. oddaja)
V sedmih dneh, 17. marca 2013 (350. oddaja) E-pošta
nedelja, 17. marec 2013
V sredo je v Kongresnem centru na Brdu pri Kranju v okviru 7. tradicionalnih dni občin in srečanja županov potekala konferenca Zlati kamen. Namenjena je bila spodbujanju razvoja dobrega upravljanja na ravni lokalne samouprave, ki vodi k boljšemu življenju. 

Na Primskovem v Kranju je v torek potekal 27. festival mladih Turizmu pomaga lastna glava. Gorenjski osnovnošolci so na turistični tržnici z naslovom Potuj z jezikom v pristnem narečju in najstniškem slengu predstavili tipične lokalne jedi ter ideje za razvoj turizma v svojem kraju.

Člani Društva upokojencev Šenčur so zelo dejavni. Svoja dela, ki so jih začeli ustvarjati v pokoju, so v torek razstavili v Muzeju občine Šenčur, kjer so slavnostno proslavili 60-letnico uspešnega delovanja društva.

V Galeriji Šivčeve hiše v Radovljici so prejšnji konec tedna odprli razstavo Matjaža Schmidta in Roberta La Forgia, avtorjev likov natečaja Živel strip. Nagradni tekmovalni natečaj za strip in animacijo prirejata združenje Vivacomix in revija Stripburger.

Prejšnji konec tedna so v Kosovi graščini slovesno odprli razstavo z naslovom 60 let košarke na Jesenicah. Razstavo, ki bo na ogled vse do 26. aprila, je odprl legendarni slovenski košarkar, ambasador prihajajočega Eurobasketa Ivo Daneu.

Minuli torek, 12. marec, ko je godoval sveti Gregor, ni bil navaden dan. Včasih je veljal za prvi spomladanski dan, poznan pa je tudi po ženitvi ptičkov. V Hotemažah vsako leto na predvečer Gregorjevega v reko Kokro spustijo prav posebne gregorčke.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates