banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Skrbimo za zdravje arrow V sedmih dneh, 24. marca 2013 (351. oddaja)
V sedmih dneh, 24. marca 2013 (351. oddaja) E-pošta
nedelja, 24. marec 2013
V Kongresnem centru na Brdu pri Kranju so v torek podelili državna priznanja za poslovno odličnost v letu 2012. Najvišjo nagrado za dosežke na področju kakovosti poslovanja kot rezultata razvoja znanja in inovativnosti podeljujejo na podlagi merila in metodologije, ki je vzpostavljena po vzoru evropske nagrade za odličnost iz Bruslja.

Ste že opazili novo veliko belo stavbo z antenami ob glavni medkrajevni cesti pri brniškem letališču? V njej so uredili najsodobneje opremljene prostore Kontrole zračnega prometa Slovenije, ki nadzira prelete domačih in tujih letal nad vso državo.

Kranjski mestni svetniki so se v sredo sestali na 22. redni seji. Poleg novelacije projekta Gorki je bila osrednja točka zasedanja distribucija zemeljskega plina v občini, saj je računsko sodišče zahtevalo določene popravke. 

Prejšnji konec tedna je v prostorih Šmartinskega doma v Stražišču potekal občni zbor Gasilske zveze Mestne občine Kranj. Beseda je večinoma tekla o tem, kako uspešno je bilo preteklo leto, za predsednika zveze pa je bil ponovno izvoljen Jože Derlink.

V avli Mestne občine Kranj je minuli torek potekala svečana podelitev športnih priznanj za leto 2012. Na podlagi prispelih predlogov so podelili 20 velikih plaket, 9 malih in 59 športnih znakov.

Na Jesenicah so v preteklih dneh proslavili občinski praznik in v njegovo čast pripravili različne prireditve. Prejšnjo soboto so na Stari Savi tako odprli tradicionalni Jožefov sejem.

Mnogo vas ve, da se je nekoč znamenita ljubljanska gostilna imenovala Livada. Gre za staro znanko, ki je svojo lokacijo ob Ljubljanici dobila davnega leta 1963. Poznavalci zgodovine te gostilne pravijo, da so se tam zbirali visoki partijski veljaki, nekateri celo znajo povedati, da so se tam dogajale “zanimive” reči, ki niso bile dostopne navadnim smrtnikom. Danes pa Livada piše novo zgodbo.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates