banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Skrbimo za zdravje arrow V sedmih dneh, 31. marca 2013 (352. oddaja)
V sedmih dneh, 31. marca 2013 (352. oddaja) E-pošta
nedelja, 31. marec 2013
Radovljiški svetniki so na sredini redni seji sprejeli zaključni račun proračuna občine za preteklo leto. Lanski prihodki so znašali 16,6 milijona evrov, od tega 1,3 milijona nepovratnih sredstev, odhodki pa 16,2 milijona evrov. 

Minulo sredo so se na redni seji sestali tudi tržiški občinski svetniki. Pričakal jih je zajeten dnevni red, precej pozornosti pa so bili deležni podroben prostorski načrt za območje Dovžanove soteske ter spremembe in dopolnitve odloka o nadomestilu za uporabo stavbnega zemljišča v občini Tržič. 

Projekt Gorki je pred kratkim dobil zeleno luč Ministrstva za kmetijstvo. To pomeni, da se morajo sodelujoče občine Kranj, Naklo in Šenčur pripraviti na objavo razpisa, pri nadaljevanju projekta pa nikakor ne smejo izgubljati časa. 

Občina Radovljica bo letos poleti začela obsežno gradnjo komunalne infrastrukture v Kropi. Obsegala bo primarno in sekundarno kanalizacijo, čistilno napravo in vodovod. 

Gorenjski muzej Kranj se poleg ohranjanja bogate kulturne dediščine lahko pohvali tudi z dolgoletnim proučevanjem arheologije v regiji. Razstava z naslovom Prazgodovinski človek v visokogorju, ki so jo v preteklih dneh odprli v Galeriji Mestne hiše v Kranju, deluje kot nekakšen časovni stroj, ki vas popelje daleč nazaj v svet, ki je vreden občudovanja.

V Kranju že vrsto let uspešno deluje Teniški klub Triglav. Le kdo ne pozna sijajnih dosežkov teniških igralcev Blaža Kavčiča in Grege Žemlje na najprestižnejših tekmovanjih? Kako se kalijo mladi upi, pa smo preverili na nedavnih pripravah.

Letošnja Planica bo gotovo z zlatimi črkami vpisana v slovensko športno zgodovino, saj je z njo že tako najbolj uspešna zimska tekmovalna sezona dobila najlepši možni epilog. Smučarski skakalec Jurij Tepeš je prvič v karieri slavil na tekmi svetovnega pokala, Peter Prevc pa je bil odličen tretji.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates