banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow V jedru resničnosti arrow V sedmih dneh, 7. aprila 2013 (353. oddaja)
V sedmih dneh, 7. aprila 2013 (353. oddaja) E-pošta
nedelja, 07. april 2013
Tržiški občinski svetniki so se na redni seji seznanili z opravljenim delom Medobčinskega inšpektorata in redarstva Kranj. Kot je povedal njegov vodja Robert Zadnik, so inšpektorji lani na Tržiškem zabeležili manj kršitev kot v letu pred tem, kršitelji pa se večinoma ne ponavljajo.

Radovljiški občinski svet je na zadnji seji pred dnevi sprejel podrobna prostorska načrta Brezovica 1 in Brezovica 2, ki urejata gradnjo 36 prostostoječih enostanovanjskih stavb. Z osnutkom podrobnega prostorska načrta Zgornja Dobrava pa želijo določiti pogoje za novo pozidavo stanovanjskih hiš in kmetijskih stavb na robu Zgornje Dobrave. 

Jeseniški občinski svetniki so pred dnevi obravnavali poročilo o delu občinskega štaba Civilne zaščite. Strokovna sodelavka štaba Nataša Štefelin je predstavila lani opravljeno delo na področju zaščite in reševanja v občini Jesenice in letošnji program na tem področju.

V torek zvečer so v prostorih Mestne knjižnice v Kranju slavnostno odprli druge Puharjeve dneve. Prvi večer so svoja fotografska dela razstavili madžarski predstavnik Janos Eifert, makedonski fotograf Boro Rudić in predstavnica naše države Andreja Peklaj ob spremljavi Lada Jakšeta.

V sredo so v galeriji Kranjske hiše gostili mednarodnega fotografa Romaina Nera. Luksemburški predstavnik se je kranjskemu občinstvu predstavil s tremi fotografskimi cikli: Trenutki in prostori, Študija teles in Akt. 

Javni sklad za kulturne dejavnosti Jesenice je priredil že 20. Kekčevo srečanje otroških gledaliških skupin Gorenjske. Mladi igralski upi so na odru gledališča Toneta Čufarja prikazali marsikaj zanimivega, od dogodivščin kosmate žabe do škrata Kuzme, ki dobi nagrado.

V rojstni hiši pisatelja Janeza Jalna na Rodinah so v minulih dneh odprli že 15. tradicionalno velikonočno razstavo pirhov in vezenja. Potem ko so lani marsikoga navdušile unikatne belokranjske pisanice, si letos med drugim lahko ogledate edinstvena brkinski pirh in prekmursko remenko.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates