banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow V sedmih dneh arrow V sedmih dneh, 14. aprila 2013 (354. oddaja)
V sedmih dneh, 14. aprila 2013 (354. oddaja) E-pošta
nedelja, 14. april 2013
Šenčurski svetniki so se v sredo sestali na 19. redni seji, na kateri so se lotili obsežnega dnevnega reda s 17 točkami. Odloki so bili večinoma sprejeti, in čeprav je bil pred svetniki zajeten zalogaj, zapletov na seji ni bilo.

Na domačem dvorišču kmetije pri Pustotniku v Gorenji vasi so v preteklih dneh uradno odprli vrata novega Centra sirarstva in kulinarike. Sirnica Pustotnik bo kmetiji z dolgoletno sirarsko tradicijo omogočila, da svojo osnovno dejavnost nadgradi ter razširi na področje turizma, kulinarike in izobraževanja.

V Prešernovem gledališču Kranj se je v začetku iztekajočega se tedna s podelitvijo nagrad zaključil 43. Teden slovenske drame. Festival je presegel mnoga pričakovanja, kulturno udejstvovanje pa je podrlo meje med narodi. Z eno besedo: sanjsko.  

Prejšnjo soboto je v Otroškem kulturnem centru Krice Krace in Stolpu Škrlovec v Kranju potekalo tradicionalno gorenjsko srečanje lutkovnih skupin Saše Kumpa. Da so lutke še vedno zelo priljubljeno izrazno sredstvo tudi v sodobnem času, so dokazali ustvarjalci lutkovnih skupin, najbolj pa so se jih razveselili otroci.  

Slovenija velja za športno državo. Izjemni dosežki naših športnikov so nam nemalokrat pričarali nasmeh na obraz. Kot kaže, imamo nekaj železa v ognju tudi, ko gre za športnike invalide. V Kranj je prišla boccia ali dvoransko balinanje za invalide, ki ga igralci in igralke jemljejo zelo resno. Njihov cilj je jasen; s trdim delom in predanostjo športu priti tudi na olimpijske igre.

Aprila lani so v starem mestnem jedru Radovljice pripravili prvi Festival čokolade, ki je požel veliko zanimanja. Kljub slabemu vremenu ga je obiskalo več kot 10.000 sladkosnedcev iz Gorenjske in drugih krajev Slovenije, zato so se v Turizmu Radovljica odločili, da ga bodo pripravili tudi letos. Potekal bo naslednji konec tedna, v soboto, 20., in v nedeljo, 21. aprila. 
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates