banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Čutimo slovenščino arrow V sedmih dneh, 28. aprila 2013 (356. oddaja)
V sedmih dneh, 28. aprila 2013 (356. oddaja) E-pošta
nedelja, 28. april 2013
Radovljiški občinski svet se je v sredo sestal na 23. redni seji. Na njej so med drugim presojali stanje in variante izvedljivosti projekta gradnje stanovanjsko-poslovne soseske Vurnikov trg, v okviru katerega je umeščena tudi nova radovljiška knjižnica

V prostorih Območne zbornice za Gorenjsko je v torek potekala 6. seja Upravnega odbora, na kateri so med drugim spregovorili o aktualni problematiki. Kot največjo težavo so izpostavili naraščajočo brezposelnost v regiji.

Člani Lions in Rotary kluba iz Kranja so v sodelovanju z Mestno občino Kranj prejšnji petek na Brdu priredili dobrodelni ples z naslovom Povežimo Kranj. Vnovično združenje moči omenjenih je poskrbelo za več kot dobrodošla sredstva, ki jih bodo namenili osebam s posebnimi potrebami.

V teh dneh mineva 68 let od osvoboditve koncentracijskega taborišča Dachau, zato so v prostorih gradu Khislstein v Kranju v torek odprli vitrino meseca z naslovom Zaporniška številka 30 196. Davorin Preisinger je javnosti zaupal zgodbo svojega očeta, ki je v Dachauu kot taboriščnik prebil dolga tri leta. 

V sredo je minilo natanko 30 let od smrti vrhunskega slovenskega alpinista Nejca Zaplotnika. Mestna občina in Planinsko društvo Kranj sta pred Zaplotnikovim spomenikom na Koroški cesti v Kranju pripravila krajšo spominsko slovesnost. S položitvijo venca so se Nejcu poklonili mnogi, soproga Mojca, njegovi prijatelji alpinisti in tudi častni konzul Nepala, Aswin Kumar Shrestha.

Če smo oddajo že začeli v Radovljici, predlagam, da jo tam tudi končamo. Številni sladkosnedneži so kar težko dočakali 2. festival čokolade, ki so ga prejšnji konec tedna priredili na Linhartovem trgu v Radovljici. Staro mestno jedro je v soboto in nedeljo skoraj pokalo po šivih od obiskovalcev iz vse Gorenjske in drugih krajev Slovenije. 
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates