banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Župan pred kamero arrow V sedmih dneh, 5. maja 2013 (357. oddaja)
V sedmih dneh, 5. maja 2013 (357. oddaja) E-pošta
nedelja, 05. maj 2013
V Domu krajanov v Šenčurju so prejšnji konec tedna proslavili že 18. občinski praznik. Občina je v letih svojega odraščanja dosegla pomembne uspehe in tudi lansko leto je kljub vsesplošni krizi in zategovanju pasov minilo uspešno, saj jim je uspelo izpeljati kar nekaj projektov.

Župan Kozelj je v svojem govoru poudaril, da je v občini Šenčur veliko krajanov, ki s svojim požrtvovalnim delom pomembno prispevajo k razvoju občine. Prav njim je v petek slovesno podelil letošnja občinska priznanja.

Radovljiški občinski svetniki so na zadnji redni seji obravnavali poročilo o poslovanju javnega gospodarskega zavoda Alpski letalski center Lesce. Ta je lani nadaljeval s konsolidacijo poslovanja, zaključilo pa se je tudi njegovo preoblikovanje v režijski obrat občinske uprave. 

Tržiški občinski svet se je na redni seji seznanil z delom in poslovnimi rezultati Vrtca Tržič ter Osnovnih šol Tržič, Bistrica in Križe. V vseh vzgojno-izobraževalnih ustanovah se trudijo po svojih močeh, da bi olajšali finančno breme, ki ga v času gospodarske krize še dodatno občutijo starši in otroci iz socialno ogroženih družin.

Linhartova dvorana v Radovljici je dobila nov digitalni projektor. Prvič so ga uradno preizkusili pred dnevi na premieri slovenske komedije Srečen za umret, ki je na lanskem Slovenskem filmskem festivalu prejela nagrado občinstva in še pet drugih nagrad.

Prejšnji petek so v galeriji Avle Občine Radovljica odprli slikarsko razstavo Saše Strobl. Kulturni program je povezovala Alenka Bole Vrabec, slikarko in njeno delo pa je predstavila umetnostna zgodovinarka Maruša Avguštin.  

Krajevna organizacija borcev za vrednote NOB Kokrica je prejšnjo soboto priredila že 20. pohod spomina in prijateljstva po Udin borštu. Skoraj tisoč udeležencev je v prijateljskem druženju spomnilo na pomen narodnoosvobodilnega boja za obstoj slovenskega naroda.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates