banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow V sedmih dneh arrow V sedmih dneh, 12. maja 2013 (358. oddaja)
V sedmih dneh, 12. maja 2013 (358. oddaja) E-pošta
nedelja, 12. maj 2013
Prostovoljno gasilsko društvo Tržič letos praznuje častitljivih 130 let. Ustanovljeno je bilo že daljnega leta 1883 za zaščito pred požari in drugimi nesrečami, prva gasilska četa pa je štela okrog 30 članov. 

V teh dneh mineva že pol stoletja, od kar je v Kranju prvič odprl svoja vrata Center za socialno delo. Skozi pet desetletij se je marsikaj spremenilo; od njegove lokacije, politične strukture stare in nove države, kot tudi števila pomoči potrebnim. Cilj pa je vseskozi ostal enak; nudenje socialnega varstva širši skupnosti na območju upravne enote Kranj. 

Društvo upokojencev Jesenice je prejšnjo soboto na Pristavi nad Javorniškim Rovtom pripravilo prvo medgeneracijsko srečanje Babice – vnuki. Z njim so želeli mlade odtegniti od računalnikov in televizorjev in jih navdušiti za različne prostočasne dejavnosti in ustvarjalnosti v naravi. 

Učenci osnovnih šol občin Bled, Bohinj, Gorje in Radovljica so v sredo dopoldne na Linhartovem trgu v Radovljici postavili pravcato Evropsko vas. Mladi so pred dnevom Evrope na številnih stojnicah predstavili svoje misli in ideje o kulturnem mozaiku Evropske unije in o Sloveniji kot delu tega mozaika. 

Na vrtu v Prašah pri Kranju je v sredo potekala delovna akcija društva Sorško polje – približajmo se naravi. Njegovi člani so se lotili spomladanskih opravil, s katerimi želijo občane še bolj spodbuditi k samooskrbi.

V torek so v Mali Galeriji v Kranju odprli razstavo Franca Vozlja. Akademski slikar je predstavil svoja dela, ki so nastala v zadnjem letu, razstavo pa je odprl likovni kritik dr. Damir Globočnik.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates