banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Gorenjski odsev arrow V sedmih dneh, 19. maja 2013 (359. oddaja)
V sedmih dneh, 19. maja 2013 (359. oddaja) E-pošta
nedelja, 19. maj 2013
V vrhnjem nadstropju blagovnice Nama v Škofji Loki so v sredo odprli nove prostore mladinskega oddelka Knjižnice Ivana Tavčarja. Slovesnost se je začela z živo verigo učencev osnovnih šol Cvetka Golarja, Ivana Groharja in Škofja Loka – mesto, ki so simbolično prenesli še zadnjo polico knjig. 

Občina Tržič je pred dvema letoma pristopila k preoblikovanju trenutno propadajočega kopališkega kompleksa v Tržiču v sodoben večnamenski turistično-kulturni center. Gorenjska plaža bo kot del javne turistične infrastrukture v občini namenjena izvajanju turističnih, družabnih in rekreativnih dejavnosti lokalnega prebivalstva in turistov.

Ljudska univerza Jesenice je v sredo popoldan na trgu na Stari Savi pripravila množično Parado učenja. Na stojnicah in delavnicah so se predstavili vsi, ki v jeseniški občini izvajajo različne oblike učenja in izobraževanja.

Srednja šola za elektrotehniko in računalništvo je v četrtek v Šolskem centru v Kranju pripravila 5. forum mehatronike. Dijaki, inovatorji iz različnih krajev Slovenije, so pod pokroviteljstvom Skupnosti srednjih šol za mehatroniko znova dokazali, da smo kot majhen narod še kako veliki na področju uporabnih ved.

Gorenjsko prestolnico je minuli konec tedna na povabilo Prešernovega gledališča obiskal prav poseben gost, svetovno znani ameriški dramatik John Patrick Shanley. Pulitzerjev nagrajenec in oskarjevec je tudi izjemen scenarist in režiser svetovnega kova. Lahko bi dejali, da je njegov obisk veliko priznanje Prešernovemu gledališču kot tudi celotni Sloveniji.

Društvo prijateljev mineralov in fosilov Slovenije in Turistično društvo Tržič sta prejšnji konec tedna priredila 41. mednarodne dneve mineralov, fosilov in okolja. V Dvorani tržiških olimpijcev se je tudi letos zbralo mnogo obiskovalcev, ki so z velikim zanimanjem pokukali v dogajanja izginulih svetov in spoznavali zaklade iz geološke zgodovine naše Zemlje.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates