banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow V jedru resničnosti arrow V sedmih dneh, 26. maja 2013 (360. oddaja)
V sedmih dneh, 26. maja 2013 (360. oddaja) E-pošta
nedelja, 26. maj 2013
V prostorih hotela Azul v Kranju je v četrtek dopoldne potekala konvencija županov. Mestna občina Kranj se je kot prva na Gorenjskem prostovoljno zavezala k dodatnemu povečanju energetske učinkovitosti in uporabi obnovljivih virov energije na svojem območju. 

Predsednica sveta Krajevne skupnosti Sava Majda Gomilšek in jeseniški župan Tomaž Tom Mencinger sta v sredo popoldne slovesno odprla obnovljeno parkirišče pod nekdanjo tržnico na Jesenicah. 

V prostorih Mestne občine Kranj je v sredo potekala 23. redna seja mestnega sveta. Svetniki so sprejeli večino odlokov, spregovorili pa so tudi o strategiji mestnega potniškega prometa, saj bo kmalu čas za razpis in izbiro izvajalca.

Osnovna šola Antona Janše Radovljica letos praznuje 20 let svoje samostojnosti. Že od ustanovitve nosi ime očeta slovenskega čebelarstva, zato so si za torkovo slovesnost simbolično izposodili Župančičev verz Čebelica prepeva, vse više poleteva. 

V torek so v šenčurskem muzeju odprli razstavo z naslovom Ptica na dlani. Barba Štembergar Zupan in Niko Zupan sta nas z izdelki iz keramike in stekla popeljala v svet narave in ljubezni.

Pretekli ponedeljek je bil za gorenjski šport velik dan. V Kranju so končno ustanovili športno zvezo, kar je bila dolgoletna želja mnogih mestnih klubov in društev. Glavna naloga novoustanovljene organizacije bo velika podpora lokalnemu športu.

Mladinski center Jesenice je v četrtek dopoldne v sodelovanju s Plesno šolo Studio Ritem, Gimnazijo in Srednjo šolo Jesenice priredil že 8. četvorko jeseniških maturantov
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates