banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Šport arrow V sedmih dneh, 2. junija 2013 (361. oddaja)
V sedmih dneh, 2. junija 2013 (361. oddaja) E-pošta
nedelja, 02. junij 2013
Gorenjsko so minuli ponedeljek obiskali vodilni člani, ministri in poslanci Pozitivne Slovenije. Delovni obisk, na katerem naj bi se podrobneje seznanili z regijskimi izzivi, so dopoldne začeli v Radovljici, sredi dneva so se odpravili na Jesenice, pozno popoldne pa vrnili v Kranj. 

Druga skupina delegacije Pozitivne Slovenije z ministrom za gospodarstvo mag. Stankom Stepišnikom na čelu se je z avtobusom odpravila v Rožno dolino v Lescah. Tam že več kot 90 let izdelujejo visokokakovostno čokolado, Žito Gorenjka pa je eno redkih gorenjskih podjetjih, ki tudi v času recesije posluje z dobičkom.

Predsednica vlade mag. Alenka Bratušek je v ponedeljek popoldne v obratu vroče valjarne v jeseniškem Acroniju slovesno predala namenu novo valjavsko ogrodje. Dobrih 42 milijonov evrov vredna pridobitev bo podjetju omogočila proizvodnjo še bolj kakovostnih izdelkov in širitev na nova tržišča. 

Šolski center Kranj je dobil prizidek Medpodjetniškega izobraževalnega centra, ki pomeni nov mejnik pri razvoju izobraževanja. V ponedeljek je bil tako storjen pomemben korak k skupnim naporom za oblikovanje središča odličnosti kot gibala inovativnosti in tehnološkega razvoja za področja mehatronike, elektrotehnike in računalništva.

Gospodarska zbornica Slovenije, Območna zbornica za Gorenjsko je v četrtek že enajsto leto zapored podelila priznanja najboljšim regijskim inovatorjem. Veliko število nagrajenih organizacij zasebnega in javnega sektorja zgovorno priča, da je inovativnost največji potencial, ki spodbuja dvig konkurenčnosti in uspešnosti v regiji.

Prejšnjo konec tedna je na Brdu pri Kranju potekal tradicionalni 13. Županov tek. Čeprav vreme tekačem tokrat resnično ni bilo naklonjeno, se ti niso vdali. Pogumno so se podali na 2,5 ali na 10-kilometrski tek in organizatorjem je tako uspelo tradicionalno prireditev spraviti pod streho.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates