banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Šport arrow V sedmih dneh, 16. junija 2013 (363. oddaja)
V sedmih dneh, 16. junija 2013 (363. oddaja) E-pošta
nedelja, 16. junij 2013
Več kot 500 ljudi se je zbralo na spominski slovesnosti, ki sta jo prejšnjo soboto pri spomeniku Obtožujem pod Ljubeljem pripravili Občina Tržič in Zveza združenj borcev za vrednote NOB Slovenije. Nekdanji taboriščniki, njihovi svojci in številni borci iz Slovenije in tujine so ob 68. obletnici osvoboditve podružničnega taborišča Mauthausen znova spomnili in opomnili, da se takšne grozote ne smejo nikoli več ponoviti.  

Enota helikopterske nujne pomoči, edina v državi, v teh dneh praznuje 10-letnico svojega delovanja. 16 zdravnikov in 11 reševalcev je na voljo vse dni v letu v vidnem delu dneva. 

Radovljiški svetniki so na sredini 24. redni seji sprejeli rebalans občinskega proračuna. Prihodki so se zvišali za dober milijon, odhodki pa za približno 750 tisoč evrov. 

Krajevne skupnosti v tržiški občini letos praznujejo pol stoletja složnega in ustvarjalnega dela. Ob tej priložnosti so v sredo popoldne ob vrtcu Deteljica v Tržiču predali nova igrala, v prostorih vrtca pa odprli posebensprostitveni kotiček. 

Šenčurski župan je v četrtek ob zaključku devetletke sprejel učence, ki so v vseh devetih letih šolanja dosegli odličen uspeh oz. vsaj povprečno oceno 4,5. Odličnjakov je bilo tokrat 19, župan in ravnateljica pa sta nanje nadvse ponosna. 

Gorenjski muzej je v sredo v Mestni hiši v Kranju v sodelovanju z Veleposlaništvom Republike Slovaške odprl razstavo z naslovom Sledovi delovanja svetih bratov Cirila in Metoda na tleh današnje Slovenije. Slavnostna govornica na odprtju je bila slovaška veleposlanica v Sloveniji dr. Marianna Oravcová

 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates