banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Glasbene prireditve arrow V sedmih dneh, 23. junija 2013 (364. oddaja)
V sedmih dneh, 23. junija 2013 (364. oddaja) E-pošta
nedelja, 23. junij 2013
Goodyear Dunlop Sava Tires, ena vodilnih gospodarskih družb v Sloveniji, te dni obeležuje 15 let uspešne poslovne poti. V vodstvu kranjskega podjetja radi rečejo, da so na dobri poti, v sredo popoldne pa so v Ljubljani pripravili prijetno praznovanje za več kot 400 poslovnih partnerjev.

Svet Mestne občine Kranj se je v sredo sestal na zadnji seji pred poletnimi počitnicami. Svetniki so med drugim obravnavali cene vzgojno-varstvenih programov v zasebnem vrtcu Dobra teta, pozabili pa niso niti na petkovo proslavo ob dnevu državnosti, ki so jo pripravili v Letnem gledališču Khislstein. 

V sredo popoldne so se sestali tudi šenčurski občinski svetniki. Na 20. redni seji so dopolnili načrt ravnanja s stvarnim premoženjem občine, prvič pa so obravnavali predlog odloka o podlagah za odmero komunalnega prispevka

Tržiški občinski svet se je na četrtkovi redni seji seznanil s poročilom o lanskem poslovanju Komunale Tržič. Njeno vodstvo si je leto 2012 najbolj zapomnilo po pridobitvi težko pričakovanega okoljevarstvenega dovoljenja za odlaganje na deponijo Kovor.  

Vrednote, ki so vezane na številne obrtne poklice, so v zadnjih nekaj letih skoraj izginile. Pred Srednjo ekonomsko, storitveno in gradbeno šolo v Kranju so sredi tedna slovesno odprli novo delavnico za praktični pouk pečarjev, kar je prvi korak k razvoju obrtnih poklicev.

Poročali smo že, da mineva desetletje, od kar je svoja vrata odprla prva varna hiša na Gorenjskem. Ta ponuja zatočišče ženskam in njihovim otrokom, ki se znajdejo v primežu nasilja za štirimi stenami. Nasilje v družini je največja množična kršitev človekovih pravic v sodobni družbi, saj mu je izpostavljenih na sto tisoče žrtev, tudi v Sloveniji.

V šenčurskem muzeju so v torek zvečer odprli razstavo akademskega slikarja Franca Rasingarja z naslovom Včasih spoznavaš ljudi, ki si jih ne obetaš. Z njo je avtor želel pokazati svoj pogled na zgodovino, ob tem pa nas tudi spodbuditi, da razmislimo o svoji identiteti.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates