banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow V sedmih dneh arrow V sedmih dneh, 30. junija 2013 (365. oddaja)
V sedmih dneh, 30. junija 2013 (365. oddaja) E-pošta
nedelja, 30. junij 2013
Teden, ki se je iztekel, si bomo zapomnili po številnih prireditvah, s katerimi so po vsej Sloveniji proslavili dan državnosti. Že prejšnjo soboto so pri Lipi samostojnosti v Radovljici pripravili osrednjo občinsko proslavo, na kateri sta nastopila Pihalni orkester Lesce in mažoretna skupina Osnovne šole Antona Tomaža Linharta iz Radovljice. 

»Preteklost, ki temelji na resnici, omogoča realno sedanjost, ki je z jadri polnega upanja usmerjena v prihodnost. To je le ena od številnih misli, izrečenih na ponedeljkovi proslavi ob dnevu državnosti, ki so jo že tradicionalno pripravili v Vogljah.  

Na dogodke pred 22 leti, ko smo končno dobili svojo državo, so se spomnili tudi v občini Tržič. Na Ljubelju so se v torek z odkritjem spominske plošče poklonili vsem, ki so prispevali k slovenski osamosvojitvi. 

Predstavniki Občine Bled, Regionalne razvojne agencije BSC Kranj in podjetja Eltec Petrol so v ponedeljek slovesno predali v uporabo novo fotonapetostno elektrarno in toplotne črpalke za energetsko oskrbo Osnovne šole Josipa Plemlja na Bledu. To je bila predzadnja od šestih investicij v okviru mednarodnega projekta REAAL. 

V minulih mesecih se je pojavilo veliko ugibanj in predlogov o preselitvi kranjske tržnice na novo, morda celo ustreznejšo lokacijo. Nekateri občinski svetniki predlagajo preselitev na Glavni trg, saj si želijo, da bi bila tržnica v prihodnje bolj obiskana.

Radovljiški svetniki so na junijski redni seji med drugim sprejeli sklep o podelitvi občinski priznanj za leto 2013.

Društvo Godlarji je prejšnji konec tedna v Šenčurju pripravilo že 5. praznik krompirja in kranjske klobase. Pester program, ki je bil povezan predvsem s kulinariko in dobro glasbo, je vsakemu obiskovalcu, in teh ni bilo malo, narisal nasmeh na obraz. Kako tudi ne, saj sta gorenjski pražen krompir in kranjska klobasa že tradicionalno najboljša v Sloveniji.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates