banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Čutimo slovenščino arrow V sedmih dneh, 7. julija 2013 (366. oddaja)
V sedmih dneh, 7. julija 2013 (366. oddaja) E-pošta
nedelja, 07. julij 2013
Predsednik Državnega zbora Janko Veber je prejšnji konec tedna obiskal občino Jesenice. Na krajšem srečanju z županom Tomažem Tomom Mencingerjem se je seznanil z aktualnimi občinskimi projekti in načrti, seveda pa sta se dotaknila tudi prihajajočih predtekmovanj Evropskega prvenstva v košarki, ki bodo potekala tudi na Jesenicah.

Veber se je po srečanju z županom Mencingerjem udeležil osrednje občinske proslave ob dnevu državnosti na mejnem platoju Karavanke. Veterani vojne za Slovenijo iz Zgornje Gorenjske, člani Policijsko veteranskega društva Sever Gorenjska in predstavniki Občine Jesenice so pripravili slovesnost, s katero so se spomnili poletja 1991 ter prelomnega umika pripadnikov Jugoslovanske ljudske armade in Zveze milice z mejnega platoja.

Za nami je prvih 100 dni od nastopa nove vlade pod vodstvom Alenke Bratušek. Tako imenovano obdobje uvajanja so zaznamovale slabe gospodarske in javnofinančne razmere. Državni urad za makroekonomske analize in razvoj je za letos še poslabšal svojo gospodarsko napoved in napovedal, da se bo bruto domači proizvod znižal za 2,4 odstotka.

Slovenski kmetje so se ostro odzvali na vladni predlog o uvedbi nepremičninskega davka, ki naj bi močno zamajal obstoj predvsem manjših kmetij. Če se vlada do 15. julija ne bo sestala s Sindikatom kmetov Slovenije, bodo kmetje organizirali protest, na katerem bodo zasedli državne urade in številne ceste.

Šenčurski občinski svetniki so se na zadnji redni seji pred poletnimi počitnicami seznanili s poročilom nadzornega odbora o poslovanju Občine Šenčur v preteklem letu. Nadzorniki v svoji temeljiti reviziji niso odkrili nobenih nepravilnosti, ki bi vplivale na nadaljnji razvoj občine. 

V ponedeljek so v Muzeju občine Šenčur slavnostno odprli 8. Mednarodni simpozij umetniške keramike V-oglje 2013. Na njem se letos predstavljajo umetniki iz kar sedmih držav, na odprtju pa smo spoznali Gunterja Praschka iz Avstrije, Simche Even Chen iz Izraela in Ireno Radej iz Slovenije.
 
Naprej >
Free Joomla Templates