banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Novice arrow občina Radovljica arrow Energetska sanacija OŠ Antona T. Linharta
Energetska sanacija OŠ Antona T. Linharta E-pošta
ponedeljek, 15. julij 2013
Radovljica_podpis_pogodbe_2013.jpg
Z Občine Radovljica so sporočili, da so župan Ciril Globočnik in direktorja novomeških podjetij Pam, Aleš Plavec, in Kolpa - Invest, Andrej Jerina, danes podpisali gradbeno pogodbo o energetski sanaciji stavbe osnovne šole A. T. Linharta v Radovljici. Izvajalca sta bila v skupni ponudbi kot najugodnejša ponudnika izbrana na javnem razpisu.

Po prvem delu energetske sanacije, izvedenem lansko poletje, bodo letos na stavbi osnovne šole zamenjali še preostala okna in obnovili fasado. Do 31. avgusta prihodnje leto bodo sanirali starejši del ravne strehe in ogrevalni sistem. Vgradili bosta kogeneracijski sistem in toplotno črpalko zrak/voda ter vzpostavili energetski monitoring porabe toplote za ogrevanje osnovnih šol A. T. Linharta in Antona Janše Radovljica.
 
»Vrednost gradbenih del in opreme znaša 920 tisoč evrov. Občina je za naložbo uspela pridobiti sredstva Kohezijskega sklada, in sicer bo v letih 2013 in 2014 prejela skupaj približno 800 tisoč evrov,« so še sporočili z Občine Radovljica. (D. N.)
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates