banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Novice arrow občina Radovljica arrow V Radovljici tudi letos pustovanje s pustno godbo
V Radovljici tudi letos pustovanje s pustno godbo E-pošta
petek, 13. februar 2009
radovljica_pustni_sprevod.jpg
Turistično društvo Radovljica bo tudi letos na pustno soboto, 21. februarja, pripravilo pustni sprevod, ki se bo oblikoval pred nekdanjo trgovino Merkur na Cankarjevi ulici in ob 14. uri krenil po Gorenjski cesti. Postanek bo pred Ekonomsko gimnazijo in srednjo šolo Radovljica, zaključek s pustnim rajanjem pa na Linhartovem trgu. Maškare bodo deležne čaja in krofov.
 
"Radovljiški pustni sprevod je bil v sklopu tradicionalnih prireditev v občini prvič organiziran leta 1996, v sodelovanju Občine Radovljica z Zvezo kulturnih društev Radovljica in Turističnim društvom Radovljica ter Krajevno skupnostjo Radovljica. Leta 2000 se je pridružila še Lokalna turistična organizacija Radovljica," so sporočili iz Občine Radovljica.

Pustni sprevod vsako leto vodita pustna županja ali/in župan. Posebnost so »žive panjske končnice« s tradicionalnimi in aktualnimi vsebinami ter pustna godba: Pihalni orkester Lesce v spremljavi mažoretne skupine Osnovne šole Antona Tomaža Linharta iz Radovljice. Za red skrbi zakotar, redni gostje so kurenti s Ptujskega polja. (B. D., foto: Občina Radovljica)
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates