banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Novice arrow občina Radovljica arrow Radovljico obiskala norveška veleposlanica
Radovljico obiskala norveška veleposlanica E-pošta
torek, 17. marec 2009
radovljica_veleposlanica_r_norveske.jpg
Iz Občine Radovljica so sporočili, da jih je včeraj obiskala norveška delegacija pod vodstvom veleposlanice Kraljevine Norveške v Sloveniji Guro Katharina Helwig Vikor (na fotografiji desno). Gostje so si ogledali obnovljeno kulturno dediščino, ki je bila sofinancirana s sredstvi norveškega finančnega mehanizma v okviru projekta Sejem bil je živ.

"Občina Radovljica je v tem projektu sodelovala s programom oživitve starega mestnega jedra z obnovo večnamenske baročne dvorane in ureditvijo prostorov za stalno razstavo o Antonu Tomažu Linhartu. Na občini je goste sprejel župan Janko S. Stušek s sodelavci in predstavniki lokalne projektne skupine. Veleposlanico so med drugim zanimale tematske poti v občini in izkušnje povezovanja ohranjanja kulturne in naravne dediščine s turizmom," je povedala Manca Šetina Miklič.
 
Projekt Sejem bil je živ se je formalno zaključil konec lanskega leta. Sofinancerski delež norveškega finančnega mehanizma, ki ga bo prejela Občina Radovljica, znaša 207.400 evrov. (B. D., foto: Občina Radovljica)
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates