banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Novice arrow občina Radovljica arrow Podelitev priznanj ob prazniku občine Radovljica
Podelitev priznanj ob prazniku občine Radovljica E-pošta
četrtek, 07. avgust 2014
Radovljica_obcinski_praznik_2014_1.jpg
V Radovljiški graščini je v torek zvečer potekala osrednja slovesnost ob 5. avgustu, občinskem prazniku. Najvišje priznanje, veliko plaketo, je župan Ciril Globočnik na podlagi sklepa občinskega sveta izročil Društvu gorske reševalne službe Radovljica ob 50-letnici uspešnega delovanja.

Plakete Občine Radovljica so prejeli Ivan Pipan za dolgoletno delovanje v Fotografskem društvu Radovljica, uspehe na razstavah in širjenje znanja mladim, Turistično društvo Begunje ob 60-letnici uspešnega delovanja ter Miroslav Pogačar za dolgoletno in prizadevno delo v Planinskem društvu Radovljica.

Letošnji prejemniki pečatov Občine Radovljica so podjetje Dali šport za uspešno in inovativno podjetništvo na področju razvoja ter izdelave tekstilnih športnih izdelkov, Dejan Tonejc za izjemne uspehe v balinarstvu in podjetje Elan Inventa za donacije za opremljanje športnih igrišč ter dvoran v občini.

Medalje Občine Radovljica so si prislužili Silva Potočnik za uveljavljanje ekološkega kmetovanja in dolgoletno delo z mladimi, Marko Pristavec za podporo prireditvam ter uveljavljanje turističnega pomena Linhartovega trga, Mojca Potočnik za skoraj 30-letno prostovoljno vodenje rekreacije in skrb za ohranjanje zdravja žensk v Lipniški dolini ter Tadej Gomboc za spodbujanje prostovoljstva in razvijanje vrednot sodelovanja ter solidarnosti pri urejanju Rekreacijskega parka Vrbnje.

Radovljica_obcinski_praznik_2014_2.jpg
Občina Radovljica ob prazniku vsako leto nagradi tudi odlične srednješolce - zlate maturante in dijake, ki so bili odlični v vseh štirih letnikih srednje šole. Posebno priznanje in denarno nagrado za nadaljnje izobraževanje bodo letos prejele Klara Cvenkel iz Ljubnega ter Sara Bertoncelj Čadež, Rebeka Gregorc, Daša Robič, Ana Urh in Neja Zore iz Radovljice.

Zbranim v Baročni dvorani Radovljiške graščine je župan čestital za praznik in povzel naložbe in projekte v občini v letošnjem letu. Slovesnost je režiral in povezoval Rok Andres z Uršo Langus in Nejcem Šmitom, z glasbenim nastopom pa sta jo oplemenitila člana radovljiške skupine Bid Bang Blaž Trček in Klemen Smolej. Bid Bang je po slovesnosti s svojim koncertom z gostoma Majo Keuc (na sliki) in Sergejem Škofljancem napolnil Linhartov trg. (M. Š. M., foto: arhiv Občine Radovljica)
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates