banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Novice arrow občina Kranj arrow V Kranju prihajajo plesalci iz pobratenega La Ciotata
V Kranju prihajajo plesalci iz pobratenega La Ciotata E-pošta
sreda, 15. april 2009
kranj_la_ciotat_plesalke.jpg
V Kranju bo od 19. do 24. aprila na obisku plesna skupina priznane plesno-baletne šole Troupe Municipale du Ballet-Ecole iz pobratenega mesta La Ciotat v Franciji, s katerim je Mestna občina Kranj lani praznovala 50-letnico pobratenja. Že vrsto let uspešno poteka izmenjava mladih iz obeh mest. Tako bodo mlade iz La Ciotata letos zastopali plesalci, izjemoma že v aprilu in ne poleti.

"Skupina plesalcev je bila v Kranju prvič na obisku ob izmenjavi že leta 1981 in navduševala obiskovalce po vsej Sloveniji. Leta 2004 so sodelovali na osrednji prireditvi v Kranju ob vstopu Slovenije v Evropsko unijo.
 
Njihov nastop vsebuje klasične in moderne plese, hip hop, akrobatske plese, can can, brodway. Skupina šteje 25 do 30 plesalcev in 10 spremljevalcev (vodstvo, garderoberke, tehniki). To so najboljši plesalci šole, ki šteje 250 učencev, v starosti od 13 do 25 let," so sporočili iz Mestne občine Kranj.
 
V času obiska bodo nastopili v Gimnaziji Kranj, trgovskem centru Planet Tuš v Kranju in z gala nastopom v četrtek, 23. aprila 2009, v Predosljah ob 100-letnici tamkajšnjega kulturno-umetniškega društva. Imeli bodo tudi več manjših nastopov, povezanih z delavnicami plesov, in sicer na OŠ Franceta Prešerna, OŠ Naklo in Ekonomski gimnaziji v Kranju.
(B. D., foto: Mestna občina Kranj)
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates