banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Novice arrow občina Kranj arrow Nova knjižnica v Kranju bo zgrajena pravočasno
Nova knjižnica v Kranju bo zgrajena pravočasno E-pošta
sreda, 22. april 2009
kranj_zapleti_s_knjiznico.jpg
Kranjski župan Damijan Perne se je včeraj sestal s predstavniki prodajalcev prostorov za Osrednjo knjižnico Kranj v nekdanji blagovnici Globus (IC DOM, Globus Trgovina, Primorje). Kot so sporočili iz Mestne občine Kranj, so prodajalci dali jasen signal, da bodo projekt nove knjižnice, neodvisno od nekaterih odprtih vprašanj do naročnika, izvedli v celoti in pravočasno.

Na včerajšnjem sestanku so skupaj ugotovili, da je dodatek k osnovni pogodbi o nakupu prostorov načelno usklajen. Interes vseh udeležencev pri investiciji je, da se novi prostori za Osrednjo knjižnico Kranj uredijo v najkrajšem možnem času. Prodajalci bodo v štirinajstih dneh, predvsem zaradi časovne oddaljenosti in spremenjenih razmer na trgu, zbrali novelirane ponudbe izvajalcev in najkasneje do 15. maja predstavili končni terminski načrt del do zaključka investicije. V skladu s tem terminskim načrtom bodo potem tudi sklenili dodatek k osnovni pogodbi.

Prodajalci bodo z osvežitvijo že pridobljenih ponudb vseh izvajalcev posameznih sklopov in tehnološko revizijo izvedbe skušali doseči tudi samo racionalizacijo celotne investicije. V naprej se sicer ne odpovedujejo morebitnim zahtevkom po podražitvi, vendar zatrjujejo, da to na samo izvedbo investicije in pravočasno primopredajo knjižnice Mestni občini Kranj ne bo imelo vpliva. Interes vseh udeležencev je, da bodo sporna vprašanja še naprej razreševali dogovorno, po mirni poti in če je le možno tako, da po zaključku del in izvedeni primopredaji med pogodbenimi strankami ne bi ostalo neurejenih razmerij, so še sporočili iz Mestne občine Kranj. (B. D., foto: arhiv GTV)
 
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates